Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bass (Αμερικανός πρέσβης): Άγκυρα και Ουάσινγκτον παραμένουν ισχυροί φίλοι και σύμμαχοι

Bass (Αμερικανός πρέσβης): Άγκυρα και Ουάσινγκτον παραμένουν ισχυροί φίλοι και σύμμαχοι
«Ψευδείς οι δηλώσεις περί έλλειψης σεβασμού των ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση»
Το γεγονός ότι η οι ΗΠΑ δε δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Τουρκία, διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρέσβης John Bass, αναφορικά με την άρνηση της Ουάσινγκτον να εκδώσουν τον ιεροκήρυκα Fetullah Gulen, τονίζοντας ότι τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (18/7) ο αμερικανός πρέσβης, που βρίσκεται στην Τουρκία, «γνωρίζω ότι υπάρχουν ψευδείς δηλώσεις, που αποδίδονται σε μένα και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία οι ΗΠΑ παρουσιάζονται ως φιλικά προσκείμενες προς τον Gulen, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού προς την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας».
«Αυτή η υποτιθέμενη δήλωση είναι απλώς ένα κατασκεύασμα που στόχο έχει να αυξήσει την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, καθώς και να υπονομεύσει την ασφάλειά της», προσθέτει η ανακοίνωση, με τον Bass να αρνείται παράλληλα οποιεσδήποτε αναφορές ότι η Ουάσινγκτον υποστήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής (15/7).
«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης διατυπώνουν θεωρίες ότι οι ΗΠΑ κατά κάποιο υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που είναι κατηγορηματικά αναληθές και έχει μόνο ως στόχο να βλάψει τη μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών», τόνισε ο Bass.
«Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι στενοί φίλοι και ισχυροί σύμμαχοι», υπογράμμισε ο αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας τις κοινές αξίες, του ιστορικούς δεσμούς αλλά και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Η συμμαχία μας δείχνει ότι επενδύουμε συνεχώς στην Τουρκία, στην ασφάλεια και την ευημερία της, και ότι συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για ένα μέλλον κατά το οποίο η Τορυκία και ο λαός της θα είναι ισχυροί και θα εφημερεύουν», καταλήγει ο Bass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης