Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Πάνω από 54 εκατ. Αμερικάνοι προτιμούν τα μετρητά για μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Έρευνα: Πάνω από 54 εκατ. Αμερικάνοι προτιμούν τα μετρητά για μακροπρόθεσμες επενδύσεις
Το 25% των Αμερικανών θα επενδύσει σε ακίνητα, το 23% σε μετρητά, με την προτίμηση να είναι μικρότερη στα πολύτιμα μέταλλα (16%) και τα ομόλογα (5%)
Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαπίστωση κατέληξε η έρευνα του Bankrate.com, καθώς διαπιστώνεται πως περίπου 54 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες προτιμούν τα μετρητά για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Όταν πρόκειται για επενδύσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα (10ετής και άνω), το λογικό είναι να προτιμώνται στοιχεία που μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο, όπως ο χρυσός ή τα ομόλογα.
Ακόμα και η επένδυση σε ακίνητα μπορεί να είναι επικίνδυνη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης που ενδέχεται να «βουλιάξει«» οποιαδήποτε αγορά ακινήτων μίας χώρας.
Ωστόσο, το 25% των Αμερικανών θα επενδύσει σε ακίνητα, το 23% σε μετρητά, με την προτίμηση να είναι μικρότερη στα πολύτιμα μέταλλα (16%) και τα ομόλογα (5%).
«Αν και οι επενδύσεις σε μετρητά είναι απολύτως κατάλληλες σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι εντελώς ακατάλληλες για επένδυση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα λόγω πληθωρισμού, καθώς οι πολίτες έχουν χάσει την αγοραστική δύναμη που θα μπορούσαν να έχουν», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Greg McBride, για να τονίσει το παράδοξο του αποτελέσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης