Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε στην Άγκυρα ο Erdogan - Εν αναμονή των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας και του υπουργικού

Επέστρεψε στην Άγκυρα ο Erdogan - Εν αναμονή των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας και του υπουργικού
Ο Erdogan δήλωσε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη ότι μια "σημαντική απόφαση" θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο ασφαλείας, αλλά δεν είχε διευκρινίσει περαιτέρω
Στην Άγκυρα επέστρεψε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Τουρκίας R. T. Erdogan, για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, προκειμένου να προεδρεύσει του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Erdogan δήλωσε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη ότι μια "σημαντική απόφαση" θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο ασφαλείας, αλλά δεν είχε διευκρινίσει περαιτέρω.
Αυτές οι δύο συνεδριάσεις γίνονται την ώρα που το κύμα εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποκτάει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο AFP ότι ο πρόεδρος έφτασε στην Άγκυρα χθες το βράδυ, όπου δέχθηκε, για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έναν ξένο ηγέτη για μια διμερή συνάντηση, τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.
Η συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της οποίας θα προεδρεύσει ο Erdogan έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 ώρα Ελλάδος.
Στη συνέχεια ο Τούρκος ηγέτης αναμένεται να προεδρεύσει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που θα γίνει επίσης στο προεδρικό μέγαρο, η περιοχή γύρω από το οποίο είχε βομβαρδιστεί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης