Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στην Εθνοσυνέλευση σήμερα (20/7) το επίμαχο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

tags :
Γαλλία: Στην Εθνοσυνέλευση σήμερα (20/7) το επίμαχο νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί ήδη τόσο από τον πρωθυπουργό της χώρας Manuel Valls, όσο και από τον πρόεδρο Francois Hollande
Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση θα βρεθεί σήμερα (20/7) το νομοσχέδιο για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, όπου και αναμένεται να ψηφιστεί, καθώς έχει ήδη εγκριθεί τόσο από τον πρωθυπουργό της χώρας Manuel Valls, όσο και από τον πρόεδρο Francois Hollande.
Συγκεκριμένα, το σχετικό νομοσχέδιο θα παρέχει το δικαίωμα στους εργοδότες και στις εταιρίες να αυξάνουν κατά διακριτική ευχέρεια το ωράριο εργασίας κατά δύο ώρες ημερησίως, με τις συνολικές ώρες εργασίες να φτάνουν πλέον τις 12.
Παρά το γεγονός ότι ο Valls έχει εκφράσει στο παρελθόν την πεποίθησή του ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση θα μπορέσει να μειώσει σε βάθος χρόνου την ανεργία στη χώρα, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που θεωρούν ότι η σχετική εξέλιξη θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Να σημειώσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα είχαν σημειωθεί ευρείας έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ως αντίδραση για το νομοσχέδιο, με την κυβέρνηση ωστόσο να δηλώνει ανένδοτη και να εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης