Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κρεμλίνο απαντά στη Βρετανία: Οι κατηγορίες που απεικονίζουν τη Ρωσία ως απειλή είναι λανθασμένες

Το Κρεμλίνο απαντά στη Βρετανία: Οι κατηγορίες που απεικονίζουν τη Ρωσία ως απειλή είναι λανθασμένες
Ο προεδρικός εκπρόσωπος Dimitry Peskov τόνισε ότι η Μόσχα αποτελεί μία από τις βασικές εγγυήτριες της διεθνούς σταθερότητας
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, εξέφρασε το Κρεμλίνο, μέσω του προεδρικού εκπροσώπου της Ρωσίας, Dimitry Peskov, βεβαιώνοντας ότι η Μόσχα παραμένει βασικός εγγυητής της παγκόσμιας σταθερότητας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Peskov, «το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για τη δήλωση της πρωθυπουργού», τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ρωσίας είναι μία από τις βασικές εγγυήτριες της διεθνούς σταθερότητας, καθώς και της πυρηνικής και στρατιωτικής ασφάλειας, και αυτό είναι απολύτων αδιαμφισβήτητο γεγονός».
Παράλληλα, ο προεδρικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Μόσχα «συμμετέχει πολύ ενεργά» στη διαδικασία μη διάδοσης πυρηνικών όπλων, όπως καταδεικνύει και η Συνθήκη που υπεγράφη το 2010 μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, και που στόχο έχει την περεταίρω μείωση και τον περιορισμό των Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων.
«Οι κατηγορίες που απεικονίζουν τη Ρωσία ως απειλή είναι λανθασμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Μόσχα θα καταφέρει να αντιστρέψει την αντιμετώπιση που δέχεται από ορισμένες δυτικές χώρες και ότι αμφότερες πλευρές θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις, όπως την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα (18/7) η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισε τη Ρωσία ως «πραγματικό κίνδυνο», τονίζοντας ότι η χώρα της δε μπορεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς απέναντι στη Μόσχα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης