Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Θα συνεργαστούμε για θέματα ασφαλείας – Φεύγουμε από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη

Theresa May: Θα συνεργαστούμε για θέματα ασφαλείας – Φεύγουμε από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη
Σε ότι αφορά το αίτημα της Σκωτίας για παραμονή της στην ΕΕ, η κ.May τόνισε ότι θα εξετάσει όλες τις προτάσεις της Nicola Sturgeon
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί στενά με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα με τη γείτονα Γαλλία, για θέματα ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από τη βρετανική Βουλή η νέα πρωθυπουργός του νησιού, η χώρα της «αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως και την Ευρώπη».
Επίσης, σε ότι αφορά το αίτημα της Σκωτίας για παραμονή της στην Ε.Ε. (το 62% της χώρας ψήφισε υπέρ του Bremain), η κ.May τόνισε ότι θα εξετάσει όλες τις προτάσεις της Nicola Sturgeon, ξεκαθαρίζοντας ότι ωστόσο ορισμένες από αυτές παραμένουν «ανέφικτες».
Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και αύριο με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande με το κυρίως πιάτο της συζητήσεις να είναι φυσικά οι διαπραγματεύσεις για την επικείμενη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η May αναμένεται να αναφέρει σε Merkel και Hollande πως θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας της από την Ε.Ε.
Παράλληλα η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας θα επιδιώξει να δημιουργήσει καλές προσωπικές σχέσεις τόσο με την καγκελάριο της Γερμανίας όσο και με τον πρόεδρο της Γαλλίας προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να διευκολυνθεί και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έπεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης