Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Η Βρετανία θα παραμείνει εξωστρεφής χώρα – Θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ΕΕ

Theresa May: Η Βρετανία θα παραμείνει εξωστρεφής χώρα – Θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ΕΕ
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας δεν ενεργοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους
Η Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει μία εξωστρεφής χώρα, διαβεβαίωσε η Theresa May, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα με το επικριμένο Brexit.
Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου (link) που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο με την Angela Merkel, η νέα πρωθυπουργός δήλωσε πως θα τηρήσει τη δέσμευση της για ισχυρούς δεσμούς με τη Γερμανία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα της χώρας της.
Στη συνέχεια, υπενθύμισε πως η Γερμανία αποτελεί τη δεύτερη σε επενδύσεις χώρα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ από την πλευρά τους οι βρετανικές επιχειρήσεις δείχνουν μία χρόνια προτίμηση στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, η κ.May υποστήριξε πως θα διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου εξασφαλιστεί μία εποικοδομητική συνεργασία.
Επίσης, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας δεν ενεργοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς πρέπει πρώτα να διατυπωθούν οι προτάσεις των δύο πλευρών για τις εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει γα ακόμα μια φορά πως οι πολίτες της χώρας της επιθυμούν περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης εργατικού δυναμικού από και προς την Ε.Ε., κάτι που πρέπει να διασφαλιστεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Ένας βιώσιμος αριθμός υποδοχής μεταναστών στο νησί θα ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης