Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Προσωρινή κατάπαυση πυρός από το Διεθνή Συνασπισμό ζητά η συριακή αντιπολίτευση

tags :
Συρία: Προσωρινή κατάπαυση πυρός από το Διεθνή Συνασπισμό ζητά η συριακή αντιπολίτευση
Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι
Έκκληση προς το Διεθνή Συνασπισμό να διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους απεύθυνε ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς οι τελευταίες επιθέσεις οδήγησαν στο θάνατο δεκάδων αμάχων στην περιοχή της Μανμπίζ, ευνοώντας το έργο των τζιχαντιστών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, Anas al-Abdah, ζήτησε να αρθούν προσωρινά οι αεροπορικές επιδρομές που ηγούνται οι ΗΠΑ, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, η τυφλή επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού απέναντι στους πολίτες θα έχει ως αποτέλεσμα να τους στρέψει εναντίον τους, ενισχύοντας το ενδεχόμενο οι άμαχοι να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση.
«Είναι σημαντικό να διεξαχθεί έρευνα στην οποία θα ερευνηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες προήλθε ο θάνατος των αμάχων, ώστε να αναθεωρηθούν ορισμένες μελλοντικές δραστηριότητες του Διεθνούς Συνασπισμού, καθώς και για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτών των τεράστιων παραβάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή που έστειλε ο Abdah στους υπουργούς Εξωτερικών του Συνασπισμού.
Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ash Carter, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις αναφορές της αντιπολίτευσης και του Συριακού Παρατηρητηρίου σχετικά με το θάνατο αμάχων πολιτών.
Να σημειώσουμε ότι από τις επιθέσεις του Συνασπισμού τις προηγούμενες ημέρες, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άτομα, 11 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης