Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια διεξάγει η κυβέρνηση

tags :
Γαλλία: Έρευνα για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια διεξάγει η κυβέρνηση
Η εν λόγω έρευνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το σώμα επιθεώρησης της αστυνομίας
Εκτεταμένη έρευνα, αναφορικά με τους χειρισμού της Αστυνομίας της Νίκαιας το μοιραίο βράδυ της τρομοκρατικής επίθεσης της 14ης Ιουλίου, αναμένεται να διεξάγει η γαλλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα (21/7) ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Bernard Cazeneuve, μετά από κατηγορίες πολιτών ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το σώμα επιθεώρησης της αστυνομίας, το οποίο θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο είχε αποκλειστεί η περιοχή για τις εκδηλώσεις της 14ης Ιουλίου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον ελεγχόταν.
Την εν λόγω κίνηση επιδοκίμασε ο κεντροδεξιός πολιτικός Christian Estrosi, ο οποίος είναι επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου όπου υπάγεται η Νίκαια, και ο ποίος είχε επιτεθεί στο παρελθόν κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιο του δικαστηρίου πέντε άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για ανάμειξη στην τρομοκρατική επίθεση της Νίκαιας, η οποία στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης