Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Κριτική στις μυστικές υπηρεσίες

tags :
Erdogan: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Κριτική στις μυστικές υπηρεσίες
Ξεκάθαρη κριτική στις μυστικές υπηρεσίες άσκησε ο Erdogan στο Reuters
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία επανέλαβε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan επισημαίνοντας ωστόσο ότι πλέον «βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν απομείνει θύλακες που θα μπορούσαν να προβούν σε νέο πραξικόπημα.
Ο Erdogan παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας η MIT υπέπεσε σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» τόνισε ο Erdogan.
Σε ερώτηση για την γενικευμένη εκκαθάριση στην Τουρκία που έφθασε τις 60.000 άτομα ο Erdogan το απέδωσε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική οργάνωση FETO ενώ επανέλαβε ότι ο Gulen ο τούρκος κληρικός που ζει στις ΗΠΑ είναι τρομοκράτης.
Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.
Ως προς την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's συνιστά πολιτική κίνηση και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης