Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στασιμότητα του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο - Στις 50 μονάδες ο σύνθετος PMI

tags :
Γαλλία: Στασιμότητα του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο - Στις 50 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο κλάδος υπηρεσιών επέστρεψε στην ανάπτυξη, και πιο συγκεκριμένα στις 50,3 μονάδες, έναντι συρρίκνωσης 49,9 μονάδων τον Ιούνιο
Σε στασιμότητα βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα της Γαλλίας για το μήνα Ιούλιο, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, αγγίζοντας τις 50 μονάδες, έναντι 49,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας ωστόσο υψηλό διμήνου.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών επέστρεψε στην ανάπτυξη, και πιο συγκεκριμένα στις 50,3 μονάδες, έναντι συρρίκνωσης 49,9 μονάδων τον Ιούνιο, σημειώνοντας υψηλό διμήνου, ενώ παράλληλα κατέγραψε την τρίτη άνοδο σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών.
Αντιθέτως, σε συρρίκνωση εξακολουθεί να βρίσκεται ο μεταποιητικός κλάδος της χώρας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, περιορίζοντας ωστόσο τη συρρίκνωση κατά τον Ιούλιο, και πιο συγκεκριμένα βρισκόμενος στις 48,5 μονάδες, έναντι 48,1 μονάδων τον περασμένο μήνα.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τις νέες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα της χώρας, σημειώθηκε οριακή επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η απασχόληση στη χώρα, δίνοντας τέλος στο προηγούμενο δίμηνο της συνεχόμενης πτώσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης