Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλό 7μήνου το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούλιο - Στις 55,3 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλό 7μήνου το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούλιο - Στις 55,3 μονάδες ο PMI
Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου, ο οποίο κατέγραψε την υψηλότερη τιμή του από τον Απρίλιο του 2014, και πιο συγκεκριμένα τις 56,8 μονάδες
Περαιτέρω βελτίωση καταγράφηκε για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας το μήνα Ιούλιο, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, εξακολουθώντας να «ηγείται» των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σημείωσε υψηλό επταμήνου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 55,3 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον Ιούνιο, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρή ανάπτυξη που κατέγραψαν αμφότεροι ο κλάδος υπηρεσιών και ο κατασκευαστικός κλάδος.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών βρέθηκε στις 54,6 μονάδες, έναντι 53,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας υψηλό διμήνου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου, ο οποίο κατέγραψε την υψηλότερη τιμή του από τον Απρίλιο του 2014, και πιο συγκεκριμένα τις 56,8 μονάδες.
Παράλληλα, σε θετικά επίπεδα παρέμειναν οι νέες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, εξακολουθώντας να βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης για 19ο συνεχόμενο μήνα, ενώ η δημιουργία θέσεων εργασίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και σχεδόν έξι χρόνια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης