Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περιορίστηκε η ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο - Στις 52,9 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περιορίστηκε η ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο - Στις 52,9 μονάδες ο PMI
Η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο περιορίστηκε στις 53,6 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον Ιούνιο
Ελαφριά επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλίματος για το μήνα Ιούλιο στην Ευρωζώνη, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιανουάριο του 2015.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 53,1 μονάδων τον περασμένο μήνα, δεχόμενος πιέσεις κυρίως λόγω του οριακού ρυθμού ανάπτυξης που κατέγραψε τόσο ο κλάδος υπηρεσιών, όσο και ο κατασκευαστικός κλάδος.
Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης PMI βρέθηκε σις 52,7 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας χαμηλό 18 μηνών, ενώ η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο περιορίστηκε στις 53,6 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον Ιούνιο.
Ωστόσο, τα εν λόγω αποτελέσματα είχαν ελαφρά απόκλιση σε σχέση με τη μέχρι τώρα πορεία του επιχειρηματικού κλίματος για το τρέχον έτος, την ίδια στιγμή που η απασχόληση αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό κατά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, ενώ βελτίωση υπήρξε και στις νέες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Όπως συνέβη και κατά τους προηγούμενους μήνες, ηγετικό ρόλο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης διαδραματίζει η Γερμανία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στη δημιουργία θέσεων εργασίας εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, ενώ σε ότι αφορά η Γαλλία, η επιχειρηματική δραστηριότητα επέστρεψε στη σταθεροποίηση, μετά την επιδείνωση που σημειώθηκε τον Ιούνιο.
Να σημειώσουμε ότι η βελτίωση που κατέγραψαν οι δύο χώρες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης, όπου σημειώθηκε η ασθενέστερη δραστηριότητα από το Δεκέμβριο του 2014.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης