Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδοχικές συναντήσεις αξιωματούχων ΗΠΑ, Ρωσίας και ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα

Διαδοχικές συναντήσεις αξιωματούχων ΗΠΑ, Ρωσίας και ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα
Στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη
Συνάντηση υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους των ΗΠΑ και Ρωσίας αναμένεται να έχει τις προσεχείς ημέρες ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Staffan de Mistura, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/7) ο ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Jessy Chahine, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, «η ελπίδα μας είναι ότι οι συζητήσεις για τη Συρία θα βοηθήσουν να προχωρήσουμε τη διαδικασία για την έναρξη του επόμενου γύρου συνομιλιών για τη Συρία».
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ αρνήθηκε να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες αναφορικά με τα ονόματα των συμμετεχόντων, το πλαίσιο των συζητήσεων, καθώς και την πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν ξανά οι ειρηνευτικές συνομιλίες.
Να σημειώσουμε ότι ο de Mistura είχε βρεθεί στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους για το συριακό ζήτημα, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχει συνάντηση και με το γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, στο Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης