Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακρίνει τις δηλώσεις Trump ο Obama - «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Κατακρίνει τις δηλώσεις Trump ο Obama - «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»
Κατά την πανηγυρική του ομιλία ο Trump είχε υποσχεθεί να σώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το τέρας της βίας και της εγκληματικότητας
Την έντονη αντίδραση του για τις χθεσινές (21/7) δηλώσεις του Donald Trump εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζοντας ότι όσα έλεγε και περιέγραφε ο εκκεντρικός Ρεπουμπλικάνος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Κατά την πανηγυρική του ομιλία ο Trump είχε υποσχεθεί να σώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το τέρας της βίας και της εγκληματικότητας.
Ωστόσο, ο πλανητάρχης απάντησε σήμερα, μέσω της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Μεξικανό ομόλογο του:
«Αυτή η ιδέα σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης, αυτή η άποψη της βίας και του χάους που επικρατούν παντού, δεν ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που βιώνουν οι πολίτες.
Στην Αμερική τα ποσοστά βίας είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν και η μετανάστευση αποτελεί πολύ λιγότερο ένα πρόβλημα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν όμως και σε σύγκριση με την εποχή που εγώ εξελέγην Πρόεδρος.
Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων στην Αμερική μειώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε σύγκριση με τις 3 ή 4 προηγούμενες δεκαετίες.
Ο αριθμός των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον κατά τη διακυβέρνηση του Ronald Reagan.
Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ μειώθηκε σήμερα κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του Ronald Reagan .
Καταγράφουμε πολύ λιγότερους παράτυπους εργαζόμενους που διασχίζουν τα σύνορα σε σύγκριση με την δεκαετία του 1980 ή του 1990 ή όταν ο George Bush ήταν Πρόεδρος.
Αυτά είναι γεγονότα.
Αυτά είναι δεδομένα».
Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του δε θα λάβει οποιαδήποτε απόφαση «βασίζεται στους φόβους που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης