Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεσμευτικό το Brexit για το Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συντηρητικών

tags :
Reuters: Δεσμευτικό το Brexit για το Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συντηρητικών
Ο πρόεδρος των Συντηρητικών, P. McLoughlin, ζητάει ενεργοποίηση του άρθρου 50 πριν τις επόμενες εκλογές
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία πρέπει να είναι δεσμευτικό, είπε σήμερα,  Κυριακή 24/7,  ο πρόεδρος των Συντηρητικών, Patrick McLoughlin, ο οποίος και ζήτησε το άρθρο 50 για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ να ενεργοποιηθεί πριν τις επόμενες εκλογές, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο McLoughlin που έγινε πρόεδρος από τη νέα πρωθυπουργό Theresa May την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε στο BBC ότι η ψήφος υπέρ του Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να ανακτήσει τώρα τον έλεγχο των συνόρων της και να περιορίσει τη μετανάστευση.
Ερωτώμενος σχετικά με μία έκθεση της εφημερίδας Observer ότι ένα «επείγον φρένο» στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων είναι υπό συζήτηση, κάτι που θα επιτρέψει στη Βρετανία να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ο McLoughlin απάντησε «αφήστε να το δούμε».
Επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι «είμαι ξεκάθαρος πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για το Κοινοβούλιο».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ο David Cameron τηλεφώνησε στην Angela Merkel για να ζητήσει συναίνεση για την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.
Η μετανάστευση ήταν ένα κεφαλαιώδες θέμα στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν εν όψει του δημοψηφίσματος να δείχνουν ανησυχία για τον αριθμό των ανθρώπων που καταφθάνουν από τις άλλα κράτη – μέλη της Ένωσης, κάτι που ώθησε τελικά τον κόσμο να υποστηρίξει το Brexit.
O McLoughlin είπε επίσης ότι το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, που θα είναι η αρχή του επίσημου διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές και πρόσθεσε πως θα είναι δύσκολο να γίνουν στη χώρα πρόωρες εκλογές, εξαιτίας του κοινοβουλευτικού συστήματος.
Οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2020.
Ένας διοικητικός δικηγόρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι δεν μπορεί να γίνει επίκληση του άρθρου 50 μέσα στο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης