Τελευταία Νέα
Διεθνή

Herrmann (ΥΠΕΣ Βαυαρίας): Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Ansbach

Herrmann (ΥΠΕΣ Βαυαρίας): Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Ansbach
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης να συνδέεται με το ISIS
Την εκτίμηση ότι η βομβιστική επίθεση του 27χρονου Σύρου πρόσφυγα στο Ansbach της Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκε ο δράστης και τραυματίστηκαν άλλα 12 άτομα, αποτελεί «γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Joachim Herrmann.
«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δυστυχώς είχαμε εδώ μια γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Herrmann, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδεόταν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, αν και δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία, «η προφανής πρόθεση να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παραπέμπει τουλάχιστον σε ισλαμιστικό υπόβαθρο».
Σύμφωνα με τον Herrmann, ο 27χρονος Σύρος δεν κατάφερε να μπει στον συναυλιακό χώρο όπου βρίσκονταν 2.500 άτομα, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα είχαμε σημαντικά περισσότερα θύματα».
«Ο δράστης καταχράστηκε της προστασίας μας» είπε ο Herrmann.
Σημειώνεται ότι ο δράστης, ένας 27χρονος Σύρος πρόσφυγας του οποίου η αίτηση χορήγησης ασύλου είχε απορριφθεί, ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχε επιχειρήσει δύο φορές να αυτοκτονήσει και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης