Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το άρθρο 50 για την έξοδο από την ΕΕ δε σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί, αναφέρει ο συντάκτης του

Το άρθρο 50 για την έξοδο από την ΕΕ δε σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί, αναφέρει ο συντάκτης του
Ο κ.Amato ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλα έγιναν κυρίως για το «θεαθήναι»
Το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας δεν σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί στην πράξη, αναφέρει ένας από τους συντάκτες του, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Giuliano Amato.
Ο κ.Amato, ο οποίος συνεργάστηκε με άλλα μέλη της Κομισιόν για τη σύνταξη του άρθρου 50, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Reuters πως όλα έγιναν κυρίως για το «θεαθήναι».
«Η πρόθεση μου (όταν συνέταξα το άρθρο 50) ήταν να υπάρχει μία "βαλβίδα ασφαλείας", η οποία όμως δεν θα χρησιμοποιούταν ποτέ», συμπλήρωσε.
Σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως αποτελεί μία «καταστροφή», ενώ αποκάλεσε και τον David Cameron «τρελό».
Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα στις υπόλοιπες χώρες του μπλοκ να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ην. Βασιλείου, ενώ πρότεινε στους ηγέτες της Ένωσης:
«Μη δώσετε στους Βρετανούς τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ότι θέλουν τώρα που φεύγουν από την Ε.Ε.
Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν ότι χάνουν πολλά αφήνοντας την Ε.Ε., τόσο πιο γρήγορα θα κάνουν κάτι γι' αυτό το 2020 (τη χρονιά που κανονικά θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στο νησί)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης