Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Γάλλοι στρατιώτες και ένοπλοι αστυνομικοί στις παραλίες υπό τον φόβο «χτυπήματος» στον τουρισμό

tags :
Telegraph: Γάλλοι στρατιώτες και ένοπλοι αστυνομικοί στις παραλίες υπό τον φόβο «χτυπήματος» στον τουρισμό
Σε μερικές παραλίες της Γαλλίας απαγορεύονται ακόμα και τα σακίδια
Στρατιώτες αλλά και ένοπλοι αστυνομικοί πρόκειται να αναπτυχθούν σε παραλίες σε τουριστικά θέρετρα της Γαλλίας, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος στη τουριστική βιομηχανία της χώρας εν μέσω καλοκαιριού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται τόσο σε παραλίες και χώρους πραγματοποίησης φεστιβάλ όσο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.
Τα επιπλέον μέτρα, βάσει του δημοσιεύματος, έρχονται ύστερα από τις ανησυχίες που διατύπωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για το φόβο ενός χτυπήματος των τζιχαντιστών του ISIS στον τουριστικό κλάδο της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των νέων μέτρων ασφαλείας απαγορεύονται μεταξύ άλλων και τα σακίδια σε κάποιες παραλίες της Γαλλίας.
Μια από αυτές είναι και η παραλία στις Κάννες, όπου και ανακοινώθηκε ότι οι παραθεριστές απαγορεύεται να μεταφέρουν στις παραλίες της πόλης χαρτοφύλακες, σακίδια και κάθε άλλου είδους μεγάλες αδιαφανείς σακούλες, «όπου θα μπορούσαν να κρυφτούν βόμβες ή άλλου είδους εκρηκτικοί μηχανισμοί».
Όσοι αψηφήσουν τους νέους αυτούς κανόνες ασφαλείας, κινδυνεύουν είτε με πρόστιμο είτε ακόμα και με τον εξαναγκασμό τους για την αποχώρηση από την παραλία.
Πρόκειται για αποφάσεις που θεωρούνται επιβεβλημένες, ιδιαίτερα ύστερα από την πίεση και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Hollande για «τρύπες» στα συστήματα και στα μέτρα ασφαλείας κατόπιν των διαδοχικών τρομοκρατικών χτυπημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης