Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη Trump στις ΗΠΑ θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και το προσφυγικό

Η νίκη Trump στις ΗΠΑ θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και το προσφυγικό
Ο Trump έχει παρουσιάσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που στηρίζει την οικονομική ελίτ χωρίς να αδικεί τους χαμηλόμισθους....στις ΗΠΑ
Η δημοσκοπική ισχυροποίηση του Trump του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ είναι προπομπός για την αλλαγή πουν ήδη ζυμώνεται στο εσωτερικό της αμερικανικής κοινωνίας.
Η Clinton των δημοκρατικών εκπροσωπεί το ξεπερασμένο, θυμίζουμε ότι η εξωτερική της πολιτική απέτυχε ενώ η στήριξη από όλο το εβραϊκό λόμπι σίγουρα προβληματίζει.
Με τους δημοκρατικούς οι ΗΠΑ έχασαν μέρος της αίγλης τους σε διεθνές επίπεδο, η οικονομία σταθεροποιήθηκε αλλά ο ρόλος των ΗΠΑ διεθνώς μειώθηκε.
Ο Trump εμφορείται από πατριωτικές ιδέες και πολλές εξ αυτών αντικειμενικά σωστές, π.χ. να απαγορεύεται η είσοδος πολιτών που προέρχεται από χώρες που εξάγουν την τρομοκρατία.
Για τους αμερικανούς ο Donald Trump αποτελεί τον πρόεδρο που θα ξανακάνει make America safe and Great again για μια Αμερική μεγάλη και ασφαλή.
O Donald Trump έχει ανατρέψει τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις και εσχάτως πέρασε μπροστά.
Για την Αμερική αλλά και συνολικά για τον πλανήτη η επιλογή Trump θα αποδειχθεί καλύτερη γιατί στηρίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες
1)Εξωτερική πολιτική
Ο Trump υποστηρίζει ένα τριπολικό σύστημα όπου οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα θα διαμορφώσουν την νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας του πλανήτη.
Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει την Ελλάδα με όρους γεωπολιτικής ενώ η στρατηγική να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές με τρόπο αποφασιστικό θα εκτονώσει την σωρευμένη πίεση στην Ελλάδα.
Οι κατά καιρούς αναφορές του Trump για την Ρωσία και τα σχόλια του Putin για τον Trump έχουν καλλιεργήσει μια προσδοκία…περί συνεργασίας.
Μάλιστα οι πρόσφατες διαρροές χιλιάδων emails της Clinton ορισμένοι αναφέρουν ότι βρίσκονταν από πίσω οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας….γιατί βρέθηκαν ίχνη ρώσων χάκερς.
Ο Trump έχει αναγνωρίσει ότι η στρατηγική των ΗΠΑ με την αραβική άνοιξη ήταν αποτυχημένη προκάλεσαν χάος και αστάθεια ενώ σε καμία χώρα όπου υπήρξε αραβική άνοιξη σήμερα δεν υπάρχει ειρήνη ή δημοκρατία.
Όσον αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό ο Trump έχει ξεκάθαρη άποψη να καταστραφεί συντονισμένα να μην υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με τους ISIS.
O Trump υποστηρίζεται ενεργά από το ισχυρό στρατιωτικό λόμπι των ΗΠΑ και βεβαίως από τους οπλοκατασκευαστές.
Ο Trump όταν επικαλείται π.χ. την απέλαση μεταναστών μουσουλμάνων στόχο έχει να συσπειρώσει τους αμερικανούς που βλέπουν ως απειλή τους αλλοδαπούς.
2)Εσωτερική πολιτική και οικονομία
Ως προς την οικονομική πολιτική η αναφορά προ καιρού της Moody’s ότι οι προτάσεις Trump μπορεί να τινάξουν στον αέρα την αμερικανική οικονομία είναι προφανώς αυθαίρετες καθώς στηρίζονται σε πολλές υποθέσεις.
Ο Trump έχει παρουσιάσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που στηρίζει την οικονομική ελίτ χωρίς να αδικεί τους χαμηλόμισθους.
Ταυτόχρονα ασπάζεται την άποψη της χαμηλής φορολογίας που θεωρεί κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης.

Το δημοσκοπικό προβάδισμα Trump

Ισχυρό προβάδισμα 6,6 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο πρόεδρο Donald Trump η δημοσκόπηση της USC Dornsife για λογαριασμό των Los Angeles Times, η οποία είδε σήμερα 27/7/2016 το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε πως στηρίζει τον Donald Trump, με το αντίστοιχο ποσοστό για τη Hillary Clinton να βρίσκεται στο 40,4%.
Το παραπάνω προβάδισμα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου είναι και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις για την προεδρική κούρσα.
Ο Donald πλέον προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τον Ιούλιο του 2016 αντιστρέφοντας πλήρως το κλίμα που επικρατούσε μέχρι πρότινος.
Η ίδια έρευνα διαπιστώνει επίσης πως το 58% των Αμερικάνων έχει αρνητική άποψη και για τους δύο υποψήφιους, οι οποίοι απολαμβάνουν την αποδοχή μόνο του 37% των πολιτών.
Στο ίδιο κλίμα, οι υπόλοιπες τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα δίνουν επίσης προβάδισμα στον Trump.
Η έρευνα της ORC για το CNN δίνει αέρα 3% στον Ρεπουμπλικάνο (48% - 45%) και το CBS News οριακό προβάδισμα 1% (44% - 43%).
Ωστόσο, οι YouGov και NBC News «σπάνε τον πάγο», παρουσιάζοντας μπροστά τη Hillary με 5% (47% - 42%) και 1% (46% - 45%) αντίστοιχα.
Στο σύνολο όλων των δημοσκοπήσεων, ο Ρεπουμπλικάνος απολαμβάνει πλέον προβάδισμα 1,1%, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες του realclearpolitics.gr:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης