Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι τιμές πετρελαίου θα παραμείνουν στα 45 – 50 δολ. μέχρι και τα μέσα του 2017

Goldman Sachs: Οι τιμές πετρελαίου θα παραμείνουν στα 45 – 50 δολ. μέχρι και τα μέσα του 2017
Η τράπεζα δεν προβλέπει μεγάλες διακυμάνσεις στην προσφορά και ζήτηση πετρελαίου το αμέσως επόμενο διάστημα
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα των 45 – 50 δολ. ανά βαρέλι έως και τα μέσα του επομένου έτους, αναφέρει σε έκθεση της η Goldman Sachs.
Η τράπεζα δεν προβλέπει μεγάλες διακυμάνσεις στην προσφορά και ζήτηση πετρελαίου το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως τονίζει, οι ποσότητες πετρελαίου που χάθηκαν από απρόβλεπτα γεγονότα σαν τις πυρκαγιές στον Καναδά, αναπληρώθηκαν πλήρως από την αυξημένη παραγωγή σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν και οι ΗΠΑ.
Άρα, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη μείωση στην παγκόσμια υπερπροσφορά, η οποία και κρατά τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.
Επίσης, χώρες που παρουσίαζαν ιδιαίτερη ζήτηση για πετρέλαιο, όπως Ινδία και Κίνα, αναμένεται να κατεβάσουν ρυθμούς μέσα στο β’ 6μηνο του 2016.
Στην έκθεση της η τράπεζα επισημαίνει πως οι συντηρητικές εκτιμήσεις για τις τιμές σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οφείλονται και στη στενή σχέση τους με το αμερικανικό δολάριο.
Κατά μέσο όρο, το έλλειμμα στην προσφορά πετρελαίου θα διαμορφωθεί όρο στα 230.000 βαρέλια ημερησίως το β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους, μία ποσότητα όχι ικανή για να μειώσει δραστικά την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Η τράπεζα προβλέπει επίσης μία ραγδαία αύξηση στη ζήτηση για βενζίνη τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω της βελτίωσης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.
«Κατά την άποψή μας, μόνο αν υπάρξει μία επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης οι τιμές πετρελαίου θα κατρακυλήσουν και πάλι πίσω στα 35 δολ. το βαρέλι», καταλήγει η Goldman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης