Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Το 57% απορρίπτει την πολιτική «ανοικτών συνόρων» της Merkel, αλλά το 35% θα ψήφιζε το CDU

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Το 57% απορρίπτει την πολιτική «ανοικτών συνόρων» της Merkel,  αλλά το 35% θα ψήφιζε το CDU
Tο 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες
Την πολιτική «ανοικτών συνόρων» της Angela Merkel απορρίπτει το 57% των πολιτών της Γερμανίας, ωστόσο το 35% δηλώνει ότι θα ψήφισε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, το 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από δημοσκόπηση που έγινε από το Ινστιτούτο Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου «Welt», η οποία διεξήχθη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.
Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που απορρίπτουν την πολιτική της Merkel ανέρχεται σε 42%.
Επίσης την πολιτική αυτή απορρίπτουν επτά στους δέκα ερωτηθέντες σοσιαλδημοκράτες.
Εν τούτοις το αίσθημα ασφαλείας των Γερμανών πολιτών δεν άλλαξε δραματικά από τις επιθέσεις αυτές.
Το 61% απάντησε ότι αισθάνεται το ίδιο ασφαλές στη χώρα του όπως και πριν.
Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε αν την Κυριακή γίνονταν εκλογές, δεν υπάρχει καμία ουσιώδης μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα:
Το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το 23% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Η Αριστερά (Die Linke) θα ελάμβανε 1% παραπάνω , δηλαδή 10% και οι Πράσινοι (Die Grünen) το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 12%.
Το λαϊκιστικό αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10% και τέλος το μη εκπροσωπούμενο σήμερα στην γερμανική Βουλή φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας FDP 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης