Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση του ΑΕΠ το β’ 3μηνο 2016 – Στο +1,2%

tags :
ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση του ΑΕΠ το β’ 3μηνο 2016 – Στο +1,2%
Οι Αρχές αναθεώρησαν επί τα χείρω την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το α' 3μηνο 2016 στο 0,8%, από 1,1% που αρχικά είχε ανακοινωθεί
Χαμηλότερη της πλειοψηφίας των εκτιμήσεων ήταν η ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄ 3μηνο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκε στο +1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν λίγο η εγχώρια κυβέρνηση.
Επίσης, οι Αρχές αναθεώρησαν επί τα χείρω την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το α' 3μηνο 2016 στο 0,8%, από 1,1% που αρχικά είχε ανακοινωθεί. 
Από τις θετικές εκπλήξεις των στοχείων ήταν η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 4,2% το β' 3μηνο 2016.
Οι νέες επιχειρηματικές επενδύσεις κατέγραψαν ετήσια πτώση κατά 3,2%, με το συνολικό ποσό τους για το β' 3μηνο να διαμορφώνεται στα 13 δισ. δολ.
Στα εμπορικά στοιχεία, οι εισαγωγές της αμερικανικής οικονομίας μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 0,4% το β' 3μηνο, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4%, εμφανίζοντας έτσι πλεόνασμα.  
Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός (εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια) διαμορφώθηκε στο 1,9% για το β' μηνο, ενώ εναθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί και η αύξηση των μισθών κατά 0,6%, για την ίδια περίοδο.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων της αμερικανικής οικονομίας, το εγχώριο δολάριο υποχωρεί κάτω από τα 103 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης