Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: «Κλειδί» για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη οι μεταρρυθμίσεις - Έχει αποδυναμωθεί το momentum

tags :
ΕΚΤ: «Κλειδί» για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη οι μεταρρυθμίσεις - Έχει αποδυναμωθεί το momentum
Παραμένει το χάσμα όσον αφορά την ποιθότητα και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωζώνη και των «πρωταθλητών» χωρών - μελών του ΟΟΣΑ
Τη σημασία της υγιούς λειτουργίας των θεσμών και των οικονομικών δομών για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζει η ΕΚΤ στο μηνιαίο bulletin.
Η ΕΚΤ χαρακτηρίζει «κλειδί» για την ανθεκτικότητα και τη διατήρηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, την υγιή λειτουργία των θεσμών, καθώς και των οικονομικών δομών.
Ωστόσο, τονίζουν οι αναλυτές, παραμένει το χάσμα όσον αφορά την ποιθότητα και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωζώνη και των «πρωταθλητών» χωρών - μελών του ΟΟΣΑ.
Μετά την ανάκαμψη της περιόδου 2011-2013, το momentum των δομικών μεταρρυθμίσεων έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητη μια σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η εγχώρια ζήτηση βρίσκει στήριξη στις εξελίξεις που αφορούν την αγορά εργασίας στην Ευρωζώνη, καθώς και στα μέτρα νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα.
Όσον αφορά την κατασκευαστική δραστηριότητα, η ΕΚΤ τονίζει ότι βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης