Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιούλιο - Στις 45,9 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιούλιο - Στις 45,9 μονάδες ο PMI
Μόνο 15% των επιχειρήσεων κατέγραψε αυξημένη δραστηριότητα, σε αντίθεση με το 23% των επιχειρήσεων, οι οποίες κατέγραψαν πτώση
Τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία συρρίκνωση κατέγραψε τον Ιούλιο ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, αντικατοπτρίζοντας το κλίμα ανησυχίας που εξακολουθεί να επικρατεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 45,9 μονάδες, έναντι 46 μονάδων τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2009, συμβαδίζοντας με τη γενικότερη επιδείνωση που έχει επιφέρει το Brexit στο επιχειρηματικό κλίμα της Γηραιάς Αλβιόνας.
Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω στοιχεία αφορούν την περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιουλίου, ενώ τα στοιχεία του Ιουνίου αφορούσαν τη χρονική περίοδο πριν το δημοψήφισμα.
Παράλληλα, μόνο 15% των επιχειρήσεων κατέγραψε αυξημένη δραστηριότητα, σε αντίθεση με το 23% των επιχειρήσεων, οι οποίες κατέγραψαν πτώση, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η δραστηριότητα των πολικών μηχανικών υπέστη τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2013.
Η κατασκευή νέων κατοικιών μειώθηκε σημαντικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με τη μέση πτώση κατά το τελευταίο δίμηνο να είναι η ισχυρότερη εδώ και επτά χρόνια.
Το κακό ξεκίνημα καταγράφεται στην αρχή του τρίτου τριμήνου αποτελεί επιπλέον πλήγμα για τον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε περίοδο ύφεσης, επηρεάζοντας καθοριστικά την οικονομία της χώρας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης