Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι
Στόχος των ανταρτών είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο των ανατολικών περιοχών της πόλης, από τις δυνάμεις της κυβέρνησης
Τουλάχιστον 30 νεκροί, ανάμεσά τους και αρκετές γυναίκες και παιδιά, καθώς και δεκάδες τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ανταρτών σε περιοχές του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (2/8) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις αφορούν το προηγούμενο διήμερο, κατά το οποίο οι αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις με όπλα και ρουκέτες εναντίον περιοχών στο ανατολικό Χαλέπι, προκειμένου να «σπάσουν» τον κλοιό της κυβέρνησης και να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Να σημειώσουμε ότι από το 2012, η περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ενώ σχετικά πρόσφατα επέστρεψε στις δυνάμεις της κυβέρνησης.
Η πόλη του Χαλεπιού βρίσκεται πλέον υπό ιδιαίτερα ασφυκτική πίεση, καθώς κυβέρνηση, αντάρτες και τζιχαντιστές δίνουν μάχες καθημερινά για να καταλάβουν πλήρων την πόλη, με τον άμαχο πληθυσμό να είναι αυτός που καταγράφει μέχρι στιγμής τις μεγαλύτερες απώλειες.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες, η Ρωσία έχει ξεκινήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ώστε να απεγκλωβιστούν οι περίπου 300.000 άμαχοι που βρίσκονται στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης