Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί επιστρατεύονται στο Λονδίνο

Μ. Βρετανία: Επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί επιστρατεύονται στο Λονδίνο
Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία μακροπρόθεσμη απάντηση στην έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη
Την ενίσχυση της φρούρησης του Λονδίνου με επιπλέον 600 ένοπλους αξιωματικούς ανακοίνωσαν σήμερα (3/8) οι βρετανικές αρχές, στη σκιά της απειλής μίας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης εντός της πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της χώρας, η εν λόγω κίνηση δεν οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά αποτελεί μία μακροπρόθεσμη απάντηση στην έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων που λαμβάνει χώρα κατά μήκος της Ευρώπης.
«Όποιος παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κατανοεί γιατί θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα και να προστατεύσουμε τους πολίτες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, τονίζοντας ότι το επίπεδο απειλής στο Λονδίνο παραμένει «σοβαρό».
Παράλληλα, ο επίτροπος της αστυνομίας, Sir Bernard Hogan-Howe, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών που βρίσκονται στο Λονδίνο δε φέρουν βαρύ οπλισμό.
«Η πραγματικότητα που αφορά τους ένοπλους δράστες και τις θανατηφόρες επιθέσεις τους είναι ότι πρέπει να επιστρατεύσουμε ένοπλους αξιωματικούς προκειμένου να τους σταματήσουμε», παραδέχθηκε ο Hogan-Howe, τονίζοντας ότι οι εν λόγω αξιωματικοί θα είναι ορατοί στο ευρύ κοινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης