Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Καμία διαφορά μεταξύ Ισλαμικού Κράτους, PKK και κινήματος Gulen

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Καμία διαφορά μεταξύ Ισλαμικού Κράτους, PKK και κινήματος Gulen
«Όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν την ικανότητα να δράσουν από κοινού εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας»
Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος, το PKK και την οργάνωση του Fethullah Gulen, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό του Μεξικού το βράδυ της Τετάρτης (3/8).
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, «όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν την ικανότητα να δράσουν από κοινού εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «θα συνεχίσουμε να τους πολεμάμε».
Παράλληλα, ο Erdogan κατέκρινε τους ισχυρισμούς του Gulen ότι η Τουρκία είχε βοηθήσει στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα τα όπλα που έστελνε η χώρα στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας προορίζονταν για τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.
«Είχε πει εκ των προτέρων στον κ. Obama ότι τα μισά από τα όπλα που στάλθηκαν στο Κομπάνι θα καταλήξουν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο Erdogan, αναφορικά με το γεγονός ότι αρκετά από τα όπλα που στάλθηκαν, εκλάπησαν από τους ίδιους τους τζιχαντιστές.
Επιπλέον, ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει μία κοινή στάση απέναντι σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, προκειμένου το φαινόμενο της τρομοκρατίας να εξαλειφθεί εντελώς.
«Όσες είναι κατά του Ισλαμικού Κράτους δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως καλές τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε ο Erdogan, αναφορικά με τη στήριξη που δείχνουν οι δυτικές δυνάμεις απέναντι στους κούρδους αντάρτες που πολεμούν τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία.
Αναφορικά με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρύξει η Τουρκία για διάστημα τριών μηνών, ο Erdogan δήλωσε ότι σκοπός της εν λόγω κατάσταση είναι να προχωρήσει αποτελεσματικά και γρήγορα η νομική διαδικασία για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας κατά το οποίο λαμβάνουμε μόνοι μας τις δικές μας αποφάσεις», κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης