Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιούλιο - Στις 51,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιούλιο - Στις 51,6 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος κατάφερε να παραμείνει σε ρυθμούς ανάπτυξης για 18ο συνεχόμενο μήνα
Περεταίρω ανάπτυξη κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τον Ιούλιο, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τη σταθερή αύξηση στην οικοδομική δραστηριότητα των κατοικιών.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός PMI βρέθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων των Ιούνιο, καταφέρνοντας ναι μεν να παραμείνει σε ρυθμούς ανάπτυξης για 18ο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο ρυθμός επέκτασης εξακολουθεί να παραμένει σε αδύναμα επίπεδα.
Η εν λόγω ανάπτυξη δέχθηκε ώθηση από τα υψηλότερα επίπεδα κατασκευής κατοικιών κατά τη διάρκεια του μήνα, παραμένοντας ωστόσο σε μέτρια επίπεδα και αρκετά χαμηλότερα από τα ποσοστά που κατέγραφε ο τομέας στις αρχές του έτους.
Παράλληλα, τα εμπορικά κτήρια και οι δραστηριότητας των πολιτικών μηχανικών κατέγραψαν περεταίρω μείωση κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, επεκτείνοντας τους συνεχόμενους μήνες πτώσης σε δύο και τρεις αντίστοιχα.
Παρά την ελαφριά μείωση των νέων επιχειρήσεων, η στελέχωση του κλάδου κατέγραψε άνοδο για 13ο συνεχόμενο μήνα, με το ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης που χει καταγραφεί μετά το Μάρτιο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης