Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Θα κλείσουμε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το κίνημα Gulen

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Θα κλείσουμε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το κίνημα Gulen
Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τις εν λόγω επιχειρήσεις ως «φωλιές της τρομοκρατίας»
Τη δέσμευση ότι όλες οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το κίνημα του κληρικού Fethullah Gulen θα κλείσουνε άμεσα, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια ομιλίας που είχε σήμερα (4/8) στους επικεφαλής των επιμελητηρίων στην Άγκυρα, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Erdogan δήλωσε «αποφασισμένος να κλείσει εντελώς όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν δεσμούς με την οργάνωση Gulen», της οποία τα χέρια, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι βαμμένα με αίμα».
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «κάθε σεντ» που πηγαίνει στο κίνημα Gulen, «αποτελεί μία σφαίρα η οποία ετοιμάζεται να πυροδοτηθεί κατά του έθνους», τονίζοντας ότι «όπως δε συγχωρούμε όσους πυροδοτούν τη σφαίρα, έτσι δε θα συγχωρέσουμε ούτε εκείνους που τη χρηματοδοτούν».
Ο Erdogan χαρακτήρισε τις σχολές, τις επιχειρήσεις και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που σχετίζονται με το κίνημα Gulen ως «φωλιές της τρομοκρατίας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο τομέας των επιχειρήσεων παραμένει το ισχυρότερο δίκτυο μέσα από το οποίο δρα ο κληρικός.
«Δεν έχουν καμία σχέση με θρησκευτική κοινότητα, αλλά αποτελούν μία τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε για μία ακόμη φορά ο Erdogan, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δε μπορεί πλέον να στηρίζεται σε νόμους που θεσπίστηκαν τη δεκαετία του 1950, μετά από άλλα πραξικοπήματα.
Να σημειώσουμε ότι οι αρχές τις χώρας έχουν ήδη προχωρήσει στο κλείσιμο μίας τράπεζας που σχετίζεται με το κίνημα Gulen, καθώς και αρκετών μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν συλλάβει και αρκετούς επιχειρηματίες, με τις κατηγορίες της χρηματοδότησης του κινήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης