Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Ο Αυστριακός Καγκελάριος λέει ότι οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας με ΕΕ είναι μια μυθοπλασία

Sky News: Ο Αυστριακός Καγκελάριος λέει ότι οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας με ΕΕ είναι μια μυθοπλασία
Οι δηλώσεις του αυστριακού Καγκελάριου προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας
Οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ώστε να γίνει μέλος της ΕΕ είναι ένα «μυθιστόρημα», σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο Christian Kern.
Όπως αναφέρει το Sky News "χρησιμοποιώντας μια γλώσσα που θα μπορούσε να εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ο Christian Kern δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse ότι είναι σημαντικό να "αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα:
οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ είναι μια μυθοπλασία.
Ο κ Kern πρότεινε ότι θα συμβουλεύεται τους άλλους ηγέτες της ΕΕ ώστε να τερματιστεί κάθε συζήτηση για μια πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Οι δηλώσεις του αυστριακού Καγκελάριου προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος είπε ότι η ρητορική του αυστριακού καγκελάριου είναι ρητορική της άκρας δεξιάς.
«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δηλώσεις του είναι παρόμοιες με εκείνες της ακροδεξιάς ...
Η κριτική είναι σίγουρα ένα δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά πρέπει να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της κριτικής στην Τουρκία και δηλώσεων που είναι εναντίον της Τουρκίας τόνισε ο Omer Celik του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker είχε αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του αυστριακού καγκελάριου, λέγοντας στην γερμανική τηλεόραση ότι δεν πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Εάν η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να υπογράψει 4 θεμελιώδεις πυλώνες της Ένωσης -  ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, των κεφαλαίων και των ανθρώπων -.
Ο Αυστριακός Καγκελάριος ήταν σαφής δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση από αυτούς τους 4 θεμελιώδεις πυλώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης