Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Το φθηνό πετρέλαιο έχει μειώσει κατά σχεδόν 200.000 τις θέσεις εργασίας

CNN money: Το φθηνό πετρέλαιο έχει μειώσει κατά σχεδόν 200.000 τις θέσεις εργασίας
Στον αντίποδα, οι άλλοι κλάδοι της αμερικανικής οικονομίας έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις
Από τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να πέφτουν στα μέσα του 2014, στην Αμερική έχουν χαθεί 195.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με σχετική μελέτη που παρουσιάζει το CNN money.
Μάλιστα, πρόκειται για θέσεις που είναι καλά-αμειβόμενες.
Η μέση αμοιβή στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι 84% υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Οι περικοπές έχουν συμβεί σε μια εποχή που πολλοί άλλοι κλάδοι της αμερικανικής οικονομίας έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις.
Εξάλλου, περί τις 95.000 θέσεις αποκλείστηκαν από τις εταιρείες ενέργειας μόνο το 2016.
Οι περισσότερες από αυτές τις περικοπές θέσεων εργασίας σημειώθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν σε χαμηλό 13 ετών στα 26 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, τα καλά νέα για τους απολυθέντες εργαζόμενους του πετρελαίου είναι ότι μερικοί σκέφτονται ότι όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς μπορεί να υπάρξει μια έλλειψη ταλέντων στις γεωτρήσεις πετρελαίων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θα κυμανθούν μεταξύ 80.000 και 100.000 ατόμων έως το τέλος του 2018.
Έτσι, η βιομηχανία πετρελαίου μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει αρκετά χρήματα για να δελεάσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης