Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία προς Τουρκία: Να μετριάσετε τους τόνους σας - Στα ύψη η διπλωματική αντιπαράθεση

Αυστρία προς Τουρκία: Να μετριάσετε τους τόνους σας - Στα ύψη η διπλωματική αντιπαράθεση
Πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού χαρακτήρισε την Αυστρία ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu
Στα ύψη είναι η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν «βολές» με αφορμή τόσο την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας όσο και τη διαχείριση του προσφυγικού.
Η αρχή είχε γίνει από τον καγκελάριο της Αυστρίας, Cristian Kern, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως η Τουρκία απέχει πολύ από την ΕΕ και το δημοκρατικό κεκτημένο και ότι θα έπρεπε να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας.
«Αυτήν την στιγμή, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία είναι κενές, δεν καταγράφεται πρακτικά καμία ουσιαστική πρόοδος.
Το ενδεχόμενο τουρκικής ένταξης κινείται για τα επόμενα χρόνια, αν όχι για τις επόμενες δεκαετίες, στη σφαίρα του αδύνατου.
Γνωρίζουμε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα στην Τουρκία απέχουν πολύ από το να αιτιολογούν ένταξη.
Το ίδιο συμβαίνει και με την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.
Η ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει τη σχέση της με την Τουρκία σε άλλη βάση από εκείνη της ένταξης, χρειάζεται ένα εναλλακτικό πλαίσιο» είπε ο Kern, ο οποίος είχε υπογραμμίζει πως η ΕΕ δεν θα πρέπει να δεχθεί εκβιασμούς από την Τουρκία όσον αφορά το προσφυγικό.
Στην τοποθέτηση αυτή απάντηση ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος αφού χαρακτήρισε προσβλητική την τοποθέτηση του Kern, αποκάλεσε την Αυστρία «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού»
Άμεση ήταν η απάντηση από τη Βιέννη με τον υπ.Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz να ζητά από την Τουρκία να μετριάσει τους τόνους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης