Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 255.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2016, ανώτερες των εκτιμήσεων

tags :
ΗΠΑ: Κατά 255.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2016, ανώτερες των εκτιμήσεων
«Μελανό σημείο» αποτέλεσαν οι ενεργειακές εταιρίες, οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες δυναμικού λόγω της πτώσεις στις τιμές του πετρελαίου
Κατά 255.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο του 2016 στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που καταδεικνύει το υγειές περιβάλλον που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται στην οικονομία της χώρας.
Η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία «εκτόξευση» των θέσεων εργασίας έρχεται να διώξει την οποιαδήποτε αμφιβολία επικρατούσε σχετικά με την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά την ασυνήθιστα αδύναμη αύξηση της απασχόλησης το Μάιο.
Να σημειώσουμε ότι οι αναλυτές ανέμεναν η αύξηση των θέσεων εργασίας να ανέλθει στις 185.000.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο, στο 4,9%, την ίδια στιγμή που η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρίσκεται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Σε ότι αφορά την ωριαία αμοιβή, καταγράφηκε αύξηση +0,3%, στα 25,60 δολ. διατηρώντας το σχετικό μέσο όρο αύξηση κατά τους 12 τελευταίους μήνες στο +2,6%, ενώ η μέση εργάσιμη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 0,1 ώρα, στις 34,5 ώρες.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, μοναδικό «μελανό σημείο» αποτέλεσαν οι ενεργειακές εταιρίες, οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες δυναμικού λόγω της πτώσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις πρόσθεσαν 70.000 θέσεις εργασίας, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης 43.000 νέους εργαζόμενους, ενώ τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία πρόσθεσαν επιπλέον 45.000 άτομα στο προσωπικό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης