Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Bank of Canada: Οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν κατά τους επόμενους μήνες

Royal Bank of Canada: Οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν κατά τους επόμενους μήνες
Η αναλύτρια της RBC, Helima Croft, εκτιμά ότι ο μαύρος χρυσός θα βρεθεί ψηλότερα από τα 70 δολ. ανά βαρέλι
Τη βεβαιότητα ότι τα παγκόσμια γεγονότα θα «συνωμοτήσουν» προκειμένου οι τιμές του πετρελαίου να εκτοξευθούν κατά τους επόμενους μήνες, εξέφρασε η επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων για τη Royal Bank of Canada, Helima Croft, τονίζοντας παράλληλα ότι η αγορές δεν πρέπει να φοβούνται μία νέα πτώση στις τιμές.
Συγκεκριμένα, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, η αναλύτρια της καναδικής τράπεζας υπογράμμισε ότι μπορεί η τωρινή αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη και τη Νιγηρία να εγείρει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις τιμές, ωστόσο εκτιμάει ότι το μέγεθός της υπερπροσφοράς των δύο χωρών δεν είναι ικανό να επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την παγκόσμια αγορά.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας φόβος ότι η Λιβύη θα παράγει επιπλέον 900.000 βαρέλια, ενώ η λήξη των απεργιών στη Νιγηρία θα επαναφέρει στην αγορά περί τα 400.000 με 500.000 βαρέλια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Croft, διευκρινίζοντας ότι η προσφορά των εν λόγω παραγωγών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
«Τα αποθέματα πετρελαίου κατά θα πάσα πιθανότητα θα αρχίσουν να μειώνονται, ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις τιμές», συμβουλεύοντας τους επενδυτές να μην ακούνε τις «σειρήνες», που θεωρούν ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα παραμείνει χαμηλά.
Πιο συγκεκριμένα, η αναλύτρια της RBC εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα βρεθεί πάνω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι πριν από το τέλος του έτους, κρίνοντας ότι η κρίση στις ενεργειακές τιμές αποτελεί ένα καθαρά «εποχιακό φαινόμενο», το οποίο θα αντιστραφεί μετά το πέρας του καλοκαιριού.
Εφόσον, λοιπόν, περάσει αυτή η περίοδος, η Croft εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα βρεθεί ψηλότερα από τα 70 δολ. ανά βαρέλι, με την ίδια ωστόσο να διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί εντός του 2017, όταν και θα ανακάμψει η ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης