Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας και Ρωσίας δε θα επηρεάσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

Γερμανία: Η αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας και Ρωσίας δε θα επηρεάσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ
«Η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος στο πλαίσιο της Συμμαχίας»
Την εκτίμησή ότι η αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας δε θα επηρεάσουν το ρόλο της Άγκυρας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, εξέφρασε σήμερα (8/8) το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την ενότητα που επικρατεί εντός του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργική εκπρόσωπος, Sawsan Chebli, είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς επικοινωνίας, δεδομένης της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή, καθώς και λόγω του σημαντικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν αμφότεροι στον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία.
«Δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα έχει συνέπειες για την εταιρική ασφάλεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chebli, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου κλήθηκε να σχολιάσει και τις κατηγορίες που αφορούν τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι δεν έχει κάποια γνώση επί του θέματος.
Ωστόσο, ο Chebli διατήρησε την άποψη του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το ζήτημα της θανατικής ποινής, τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη επαναφορά της από πλευράς Άγκυρας θα τερμάτιζε τις οποιεσδήποτε ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Να σημειώσουμε ότι αύριο Τρίτη (9/8) οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, Tayyip Erdogan και Vladimir Putin αντίστοιχα, αναμένεται να έχουν συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη, με στόχο την περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης