Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στο πετρέλαιο λόγω φημών για επιχείρηση πρόκλησης τεχνητής έλλειψης του OPEC - Στα 45,14 δολ. το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο λόγω φημών για επιχείρηση πρόκλησης τεχνητής έλλειψης του OPEC - Στα 45,14 δολ. το Brent
Την τελευταία εβδομάδα, το WTI έχει πραγματοποιήσει κέρδη 6,74%, ενώ το Brent έχει καταγράψει αντίστοιχη άνοδο 7,05%
Ανοδικά έκλεισαν την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω φημών ότι το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC θα επιχειρήσει να επαναφέρει το ζήτημα της μείωσης της παραγωγής των μελών του σε έκτακτη συνάντηση που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο μήνα.
Στο ίδιο πλαίσιο, υποτίθεται ότι χώρες-μέλη του OPEC όπως η Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ και το Κουβέιτ θα προσπαθήσουν να δομήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου με τη Ρωσία (εκτός OPEC), προκαλώντας τεχνητή έλλειψη και άνοδο τιμών.
Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 στη Ντόχα του Κατάρ είχε στεφθεί με απόλυτη αποτυχία, η οποία είχε τότε αποδοθεί στην άρνηση του Ιράν να συμμετάσχει στη μείωση της παραγωγής.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου κατέγραψε αξιόλογα κέρδη 1,99% ή 88 σεντς, για να ανέλθει σε 45,14 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η τιμή του Brent διακυμάνθηκε μεταξύ 44,24 και 45,71 δολαρίων ανά βαρέλι.
Μεγαλύτερα κέρδη 2,42% ή 1,01 δολαρίων πραγματοποίησε το future Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει σε 42,81 δολάρια ΗΠΑ.
Το WTI διακυμάνθηκε μεταξύ 41,81 και 43,39 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την τελευταία εβδομάδα, το WTI έχει πραγματοποιήσει κέρδη 6,74%, ενώ το Brent έχει καταγράψει αντίστοιχη άνοδο 7,05%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης