Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: «Εκτόξευση» +47% στις εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία τον Ιούνιο 2016 - Στα 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ιράν: «Εκτόξευση» +47% στις εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία τον Ιούνιο 2016 - Στα 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Σε ότι αφορά το σύνολο της ημερήσιας παραγωγής, αυτή ανήλθε στα 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Ισχυρότατη άνοδο, της τάξεως του +47% κατέγραψαν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς τις ασιατικές χώρες τον Ιούνιο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/8) το κρατικό πρακτορείο της χώρας, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο από την περίοδο που άρθηκαν οι κυρώσεις από τη Δύση.
Συγκεκριμένα, η ημερήσια παραγωγή βαρελιών που προορίζονταν για την Ασία τον Ιούνιο ανήλθε στα 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που καταδεικνύει την σημαντική εμπορική σχέση που έχει αναπτυχθεί ξανά ανάμεσα στις δύο πλευρές, στον ενεργειακό τομέα.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο της ημερήσιας παραγωγής, αυτή ανήλθε στα 2,5 εκατ. βαρέλια, γεγονός που, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας, Es’haq Jahangiri, δείχνει ότι η Τεχεράνη ενδεχομένως να έχει ανακτήσει το μερίδιο που κατείχε στην αγορά πριν την επιβολή των κυρώσεων.
«Καταφέραμε να κυλήσουμε ξανά τους τροχούς της παραγωγής πετρελαίου της χώρας, που είχε σταματήσει, ανακτώντας ξανά το μερίδιό μας στης αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιρανός αντιπρόεδρος. ο οποίος τόνισε ότι παρά την κρίση των ενεργειακών τιμών, η Τεχεράνη κατάφερε να επικρατήσει χάρη στην «αποτελεσματική διαχείριση».
Να σημειώσουμε ότι το Ιράν είχε καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να ανακτήσει το παλιό μερίδιο που είχε στην αγορά πετρελαίου «το συντομότερο δυνατό», γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μη συνεργασία του με τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ για «παγωμα» παραγωγής του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης