Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Πεκίνο και Τόκιο – Κλήθηκε εις διπλούν ο Κινέζος πρέσβης

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Πεκίνο και Τόκιο – Κλήθηκε εις διπλούν ο Κινέζος πρέσβης
Σε παρέμβαση είχε προχωρήσει ακόμα και ο ίδιος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe
Επικίνδυνη κλιμάκωση παρουσιάζει η διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, μετά το χθεσινό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην ασιατική Θάλασσα.
Υπενθυμίζεται πως χθες 8/8 το Τόκιο κατέθεσε στην Κίνα επίσημη διαμαρτυρία ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου διημέρου εντοπίστηκαν συνολικά 250 κινέζικα σκάφη κοντά στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα εισήλθαν σε «ιαπωνικά χωρικά ύδατα».
Μάλιστα, σε παρέμβαση είχε προχωρήσει ακόμα και ο ίδιος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και αποφασιστική δράση, με βάσει το διεθνές και το εθνικό Δίκαιο, ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές να εργαστούν σε στενή συνεργασία, τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες χώρες.
Σήμερα έγινε γνωστό πως κλήθηκε εις διπλούν ο Κινέζος πρέσβης στο Τόκιο, με τους Ιάπωνες αξιωματούχους να του διαμαρτύρονται πως η ενέργεια του Πεκίνου ήταν «τρομοκρατική», μιλώντας ταυτόχρονα και για «σημαντικότατη επιδείνωση» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης απάντησε πως το νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου (βρίσκεται υπό την έλεγχο της Ιαπωνίας, γεγονός που το Πεκίνο αμφισβητεί έντονα) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής κυριαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης