Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Το Δεκέμβριο αναμένεται η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ

tags :
Goldman Sachs: Το Δεκέμβριο αναμένεται η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Το Δεκέμβριο προβλέπει ότι θα υπάρξει μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων η Goldman Sachs, καθώς εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρέμβει για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και τη ρευστότητα.
Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η αδυναμία του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας να λειτουργήσει ομαλά υπό τις υφιστάμενες συνθήκες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η περιοχή θα έχει χαμηλή ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια και αυξημένο κίνδυνο ύφεσης στο άμεσο μέλλον.
«Δεδομένου ότι η δημοσιονομική πολιτική σφίγγει, και ενώ η παγκόσμια ζήτηση είναι πιο ήπια, είναι δύσκολο να δούμε τις ιδιωτικές δαπάνες να προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη που απαιτείται για να διατηρηθεί η δυναμική των δαπανών», αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.
Η έκθεση αναφέρει πως περιφερειακές οικονομίες με μεγάλα ελλείμματα, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, έχουν τις υποχρεώσεις τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία εκφρασμένα στο ίδιο νόμισμα. Τονίζεται δε πως ακόμη και αν το ευρώ υποτιμηθεί δεν θα είναι προς όφελος των ισολογισμών αυτών των οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης