Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για πιθανή εκλογή του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ανησυχία από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για πιθανή εκλογή του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Η εκπρόσωπος της Angela Merkel τόνισε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις αμερικανικές εκλογές 
Την έντονη ανησυχία του Frank-Walter Steinmeier για μία πιθανή εκλογή του Donald Trump στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Δεν είναι πράγματι ουδέτερος σε αυτό το θέμα, διότι είναι της άποψης ότι, εάν ακολουθήσουμε τις δηλώσεις του Donald Trump, τότε πρέπει πραγματικά να φοβηθούμε για το τι θα απογίνει αυτός ο κόσμος…
Και αυτό επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών (Steinmeier) και είναι δικαίωμά του», επισήμανε κατά τη διάρκεια των σημερινών της δηλώσεων, ενώ προσέθεσε πως ο κ. Steinmeier δεν εκφέρει την ίδια άποψη για την Hillary Clinton.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Angela Merkel τόνισε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 εκφέροντας κάποια άποψη επί του θέματος.
Τέλος, στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, οι δύο Γερμανίδες αξιωματούχοι εξέφρασαν τη χαρά του Βερολίνου για την επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας, τονίζοντας πως δεν βλέπουν κάτι «αντιευρωπαϊκό».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης