Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχες και σήμερα 11/8 στο Χαλέπι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας…

Μάχες και σήμερα 11/8 στο Χαλέπι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας…
Χθες ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας προανήγγειλε καθημερινή εκεχειρία που θα λαμβάνει χώρα από τις 10:00 πμ έως και τις 13:00
Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την ανακοίνωση της Μόσχας για καθημερινή τρίωρη παύση του πυρός στο Χαλέπι, και οι συριακές δυνάμεις μάχονται με τους αντάρτες που βρίσκονται στο εσωτερικό της πόλης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο παρακολουθεί στενά τις ραγδαίες εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη της Συρία και του Ιράκ, δύο ομάδες αντιφρονούντων αλλά και απλοί πολίτες ισχυρίστηκαν πως ο συριακός στρατός εισέβαλλε στην πόλη άλλοτε οικονομικό κέντρο της Μέσης Ανατολής, με τους αντάρτες να αντιδρούν ανάλογα.
Θυμίζουμε πως χθες ο Sergei Rudskoi, ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, προανήγγειλε πως θα υπάρξει καθημερινή εκεχειρία στο Χαλέπι που θα λαμβάνει χώρα από τις 10:00 πμ έως και τις 13:00.
Η απόφαση της Μόσχας ελήφθη μετά από μαζικές εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και των ΜΚΟ που ήθελαν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους της πόλης που στερούνται τροφής, ιατρικής περίθαλψης, ακόμα και νερού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης