Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγέλλει τη δαιμονοποίηση των προσφύγων ο ΟΗΕ - «Δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως τρομοκράτες»

Καταγγέλλει τη δαιμονοποίηση των προσφύγων ο ΟΗΕ - «Δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως τρομοκράτες»
«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πρόσφυγας, είτε όχι»
Την έντονη αντίδραση του για τη δαιμονοποίηση των προσφύγων που παρατηρείται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο εξέφρασε ο εκπρόσωπος της UNHCR (Ύπαρτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες), William Spindler.
«Όπως σε κάθε πληθυσμό, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγκληματίες και ο νόμος πρέπει να επιβάλλεται σε αυτούς.
Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πρόσφυγας, είτε όχι.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων είναι νομοταγής και δεν πρέπει να τους δαιμονοποιούμε, ή να τους βλέπουμε όλους ως εγκληματίες και τρομοκράτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο επίσης πιστεύουν πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που δραπετεύουν από διώξεις θα πρέπει να προστατεύονται και επιθυμούν τα κράτη τους να κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά για αυτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Οργανισμού, με αφορμή την έρευνα της Ipsos MORI.
Η εν λόγω έρευνα (συμμετείχαν 16.000 άτομα από 22 χώρες) διαπίστωσε πως το 40% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων, το ήμισυ πιστεύει πως η μετανάστευση είχε αρνητική επίδραση στην χώρα τους, ενώ μόλις το 40% θεωρεί πως οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν επιτυχώς στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης