Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χάκερς ισχυρίζονται ότι παραβίασαν την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας

tags :
ΗΠΑ: Χάκερς ισχυρίζονται ότι παραβίασαν την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας
Η ομάδα «Shadow Brokers» ανέφερε ότι έχει πλέον στην κατοχή της ένα σύνολο εργαλείων τα οποία σχετίζονται με διαδικτυακή παρακολούθηση και παραβίαση
Σε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακοίνωση προχώρησε μία πρωτίστως άγνωστη ομάδα χάκερς, ο οποίοι ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν αρχεία και ηλεκτρονικά εργαλεία οργάνωσης του σχετίζεται άμεσα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα, η οποία αποκαλείται «Shadow Brokers», μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι έχει πλέον στην κατοχή της ένα σύνολο εργαλείων τα οποία σχετίζονται με διαδικτυακή παρακολούθηση και παραβίαση, τα οποία υπέκλεψε από τον αμερικανικό οργανισμό.
Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει τους σχετικούς ισχυρισμούς, δημοσίευσε έναν κώδικα επίθεσης ο οποίος στοχεύει σε ισχυρά λογισμικά ασφαλείας.
Παράλληλα, οι χάκερς ανακοίνωσαν ότι τα εργαλεία τα οποία έχουν υποκλαπεί θα βγουν σε δημοπρασίας, ενώ τόνισε ότι τα εν λόγω εργαλεία θα δοθούν ακόμα και για δημόσια χρήση εάν λάβουν πόσο 568 εκατ. δολ.
Να σημειώσουμε ότι αρκετοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας αμφισβητούν έντονα την εγκυρότητα του εν λόγω περιστατικού, ωστόσο εκτιμούν ότι ο κώδικας επίθεσης που δημοσίευσαν οι χάκερ είναι έγκυρος.
Εφόσον η σχετική είδηση επιβεβαιωθεί, τα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη φορά που μία τόσο υψηλόβαθμη υπηρεσία πληροφοριών δέχεται επιτυχημένο διαδικτυακό χτύπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης