Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση αξιωματούχων Συρίας και Κίνας - «Ανθρωπιστική βοήθεια» στον πόλεμο υπόσχεται το Πεκίνο

Συνάντηση αξιωματούχων Συρίας και Κίνας - «Ανθρωπιστική βοήθεια» στον πόλεμο υπόσχεται το Πεκίνο
Το 2015 υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων πως η Κίνα έστειλε στρατιώτες στη Συρία να στηρίξουν την τοπική κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ
Στενότερους δεσμούς με τη Δαμασκό σε ό,τι αφορά την εμπόλεμη ζώνη στη Συρία προανήγγειλαν Πεκίνο και Δαμασκός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι αξιωματούχοι των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Guan Youfei, ανώτατος αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, έφτασε σήμερα 16/8 στη συριακή πρωτεύουσα προκειμένου να συναντηθεί με τον Σύρο αρμόδιο υπουργό Fahad Jassim al-Freij.
«Οι στρατοί Κίνας και Συρίας έχουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις.
Ο κινεζικός στρατός είναι πρόθυμος να ενισχύσει τη συνεργασία στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Συρίας», ανάφερε ο Guan, τονίζοντας πως το Πεκίνο θα παράσχει επίσης ανθρωπιστική στην εμπόλεμη ζώνη της χώρας.
Η Κίνα είναι μία μόνο από τις μεγάλες δυνάμεις που εισέρχεται στον 5ετή πλέον πόλεμο της Συρίας, καθώς η Ρωσία βρίσκεται ήδη στο πλευρό του Bashar al-Assad και οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του Διεθνή Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται πως το 2015 υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων πως η Κίνα έστειλε στρατιώτες στη Συρία να στηρίξουν την τοπική κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης