Τελευταία Νέα
Διεθνή

LPL Financial: Η Wall Street θέλει την Hillary Clinton για νέα πρόεδρο των ΗΠΑ - Οι 4 λόγοι

LPL Financial: Η Wall Street θέλει την Hillary Clinton για νέα πρόεδρο των ΗΠΑ - Οι 4 λόγοι
Οι σχέσεις της Clinton με μεγάλες τράπεζες, αν και έχουν επικριθεί τόσο, δεν αφήνουν περιθώρια για μια αρνητική πολιτική έναντι του κλάδου
Τη Hillary Clinton φαίνεται πως προτιμούν οι επενδυτές της Wall Street ως την επόμενη πρόεδρο των ΗΠΑ, έναντι του Donald Trump, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούν οι επενδυτές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της LPL Financial, αν και οι αμερικανικές αγορές δύσκολα «προαποφασίζουν» για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά τα πράγματα ίσως είναι λίγο διαφορετικά.
Αυτό σημαίνει ότι είτε προτιμούν μια προεδρία Clinton ή απλά δεν επιθυμούν τον Trump ως τον επόμενο πρόεδρο.
Ποιοι είναι οι λόγοι της προτίμησης αυτής όμως;
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι σχέσεις της Clinton με μεγάλες τράπεζες, αν και έχουν επικριθεί τόσο, δεν αφήνουν περιθώρια για μια αρνητική πολιτική έναντι του κλάδου.
Επίσης, η Clinton προσφέρει την εμπιστοσύνη μιας mainstream πολιτική, χωρίς τις συγκρούσεις που υπονοεί ο Trumb.
Η Clinton είναι περισσότερο προβλέψιμη, σε αντίθεση με τον Trump ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια.
Επίσης εκτιμάται ότι οι επενδυτές εκτός ΗΠΑ δεν θα έχουν την ίδια διάθεση αγοράς, με έναν Πρόεδρο που βλέπει μόνο αρνητικά στον καταμερισμό της εργασίας και το ελεύθερο εμπόριο και ο οποίος αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ως τεράστιο πρόβλημα, όπως ο Trump.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι η Αμερικάνικη κοινωνία χτίστηκε και προόδευσε χάρη στη μετανάστευση.
Επίσης, ο Trump δεν παραλείπει να στοχοποιήσει τους διαχειριστές των hedge funds που έχουν βρει το κόλπο της «συμμετοχής επί της δημιουργίας υπεραξίας», αναβάλλοντας την καταβολή φόρων με συντελεστή φορολογίας κανονικών εισοδημάτων, πληρώνοντας φόρους με συντελεστές επί των κεφαλαιακών κερδών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο σενάριο για τους επενδυτές, τις εταιρείες και εν γένει την αμερικανική οικονομία είναι η επικράτηση Clinton στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, καθώς θεωρείται περισσότερο «προβλέψιμη» σε σχέση με τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Αλεξάνδρα Τόμπρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης