Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί για το οutlook της Γαλλίας η Moody's

tags :
Προειδοποιεί για το οutlook της Γαλλίας η Moody's
Σε αναθεώρηση του outlook της Γαλλίας σε «αρνητικό» προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει η Moody’s μέσα στο επόμενο τρίμηνο, καθώς η οικονομική ευρωστία της γαλλικής κυβέρνησης «έχει αποδυναμωθεί».
Η Moody’s επικαλείται τις δεσμεύσεις της Γαλλίας να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές θα αποτελέσουν το σημείο-κλειδί για να διατηρήσει η χώρα την αξιολόγηση ΑΑΑ, σημειώνουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
«Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, η Moody’s θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις προοπτικές αναφορικά με την πρόοδο της κυβέρνησης στην εφαρμογή αυτών των μέτρων», σημειώνεται στην έκθεση της Moody’s.
Η αναθεώρηση του outlook της Γαλλίας θα συνυπολογίζει και όποιες πιθανές δυσμενείς εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ή την οικονομία, ανέφερε ο διεθνής οίκος.
«H οικονομική δύναμη της γαλλικής κυβέρνησης έχει αποδυναμωθεί, όπως και για τις υπόλοιπες ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των μετρικών του χρέους, που δημιουργεί πιέσεις στο σταθερό outlook της Γαλλίας», συμπεραίνει η Moody’s.
Απαντώντας στην προειδοποίηση της Moody’s, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Francois Baroin διαβεβαίωσε ότι η τριπλή αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας δεν κινδυνεύει. Μάλιστα ανακοίνωσε πως τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος θα περάσουν και νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης