Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 11 ετών παραμένει η ανεργία τον Ιούλιο 2016 - Στο 4,9%

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 11 ετών παραμένει η ανεργία τον Ιούλιο 2016 - Στο 4,9%
Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καταγράφηκε απροσδόκητη μείωση κατά 8.600
Σε χαμηλό 11 ετών παρέμεινε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (17/8) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, εκπλήσσοντας την πλειοψηφία των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν επιδείνωση των στοιχείων, λόγω Brexit.
Συγκεκριμένα, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο 4,9%, διαψεύδοντας τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, για αύξηση στο 5,5%.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης βρίσκεται στο 74,5%, αποτελώντας το υψηλότερο ποσοστό από το 1971, όταν ξεκίνησε η υπηρεσία να παρέχει τα σχετικά στοιχεία.
Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καταγράφηκε απροσδόκητη μείωση κατά 8.600, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των αιτήσεων κατά 9.000.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αποτελούν σημαντικό κατόρθωμα για τη βρετανική οικονομία, η οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της στην μετά Brexit εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης