Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Γερμανία: Σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, επέλεξε να αποκλιμακώσει την ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Βερολίνο
Το γεγονός ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός εταίρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Steffen Seibert, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου.
Συγκεκριμένα, ο Seibert, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (17/8) επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τα υποτιθέμενα μυστικά έγγραφα της κυβέρνησης που διέρρευσαν, και τα οποία υποστηρίζουν ότι η Τουρκία ενισχύει τη δράση των ισλαμιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.
«Η Τουρκία είναι, και παραμένει, ένας σημαντικό εταίρος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Seibert, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «αποτελεί σύμμαχο στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, σε αλληλεγγύη με τις χώρες οι οποίες μάχονται κατά της δολοφονικής ιδεολογίας».
Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει των υποτιθέμενων εγγράφων, αφήνεται να εννοηθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, τη Χαμάς στη Γάζα, καθώς και τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία.
Παρά το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν χαρακτήρισε καμία από αυτές τις ομάδες ως «τρομοκρατική οργάνωση», ούτε κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για στήριξη των εν λόγω ομάδων, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνα αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξη σύνδεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης