Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

ΗΠΑ: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
«Επιθυμούμε να δούμε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα σε πολλά επίπεδα»
Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός σύμμαχος εντός του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν για ακόμα μία φορά οι ΗΠΑ, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του State Department, John Kirby, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας.
«Η Τουρκία παραμένει ένας σύμμαχος εντός του ΝΑΤΟ, καθώς και ένας σημαντικός εταίρος στη μάχη κατά των τζιχαντιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kirby, προσθέτοντας ότι, «αναμένουμε αμφότερες οι σχέσεις να συνεχιστούν».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του State Department υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον ρίχνει μεγάλο βάρος στη συμμετοχή της Τουρκίας τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στο Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Επιθυμούμε να δούμε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα σε πολλά επίπεδα, ωστόσο μέχρι στιγμής εργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τομέα», τόνισε ο Kirby.
Επιπλέον, ο Kirby κλήθηκε να σχολιάσει και την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν προβληματίζονται από την εν λόγω εξέλιξη.
«Εάν οι δύο χώρες προχωρήσουν σε νέες διμερείς σχέσεις βασισμένες σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά μονάχα τις ίδιες», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Άγκυρας βρίσκονται σε ιδιαιτέρως θολά νερά, λόγω της υπόθεσης Gulen, ο οποίος θεωρείται από την τούρκικη πλευρά ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης